duminică, 27 ianuarie 2013

Expoziție despre holocaustul din România

       Astăzi de la ora 17.30, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, Uniunea Artiștilor Plastici Iași și Institutul Cultural Francez din România-Iași organizează  vernisajul expoziției taberei de pictură “Cum a fost posibil? Holocaustul evreilor din România”.
      În 2013, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” a ales să marcheze Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului prin organizarea expoziţiei ”Cum a fost posibil?” Holocaustul evreilor din România.
      Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 ianuarie – 8 februarie 2013 la Galeriile de Artă ale Uniunii Artiștilor Plastici Iași, strada Lăpușneanu 7-9. Demersul taberei Cum a fost posibil? este unul de tip recuperator manifestat prin păstrarea vie a memoriei Holocaustului, fiind totodată și educativ, prin instruirea tinerilor creatori și a publicului amator de artă contemporană. Expoziția cuprinde 32 de picturi semnate de 11 artiști emergenți, realizate în perioada celor două săptămâni de tabără, la Cristian Alexandra Baciu, Petru Ciobănică, Alexandra Floarea, Gheorghită Galan, Anton Nicoleanu, Sorin Otînjac, Ovidiu Sabie, Diana Turcu, Adriana Vasile, Daniela Vîrlan și artista israeliană, inițiatoare a proiectului, Sarah Einik au lucrat inspirați de tragicele evenimente din perioada Holocaustului din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu