joi, 31 ianuarie 2013

Arta şi ieşenii

         Mă bucur mult cînd aud sau cînd citesc că ieşenii merg la teatru, la operă, la spectacole de bună calitate. Ori şi snobi dar sunt foarte mulţi care apreciază un act cultural făcut bine. Cîtă muncă stă în stapele unui spectacol, ce sacrifici şi toate celelalte numai cei urcă pe scenă şi întrega lor echipă o ştiu.
       Conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi anunţă că biletele pentru spectacolul “La Traviata”, de Giuseppe Verdi, care a fost programat pentru joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași au fost epuizate, dar se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus (10 lei biletul). Dirijor Mircea Holiartoc (Teatrul Liric Nae Leonard Galați). Invitat special în rolul lui Alfredo Germont este tenorul Marius Manea.
        Bianca Gabriela Grigoriu, responsabil PR la Opera Naţională Română Iaşi mai spune că din distribuție mai fac parte: Violeta Valéry – CRISTINA SIMIONESCU, Flora Bervoix – ELENA ROȘCA, Annina – BRÂNDUȘA MOȚOC, Giorgio Germont – OLEG IONESE, Baronul Douphol – CĂTĂLIN BEREA, Marchizul d`Obigny – DRAGOȘ ȘTEFAN, Dr.Grenvil – VICTOR ZAHARIA, Gaston – CONSTANTIN ȚAGA, Giuseppe – TRAIAN HUDUMEAC, Comisionarul, Grădinarul – IONUȚ TODICĂ.
       Se merge des la spectacole şi asta arată se caută  şi lucrurile de calitate.

Un comentariu:

  1. Iasul merita ce e mai bun in cultura si "Opera Nationala Romana" din Iasi este un simbol si un "varf de lance" in acest sens.
    Tot colectivul artistic e de mare valoare si era pacat sa nu fie valorificat la intregul potential.
    Colaborarile cu marii regizori si marii dirijori ai momentului, (Andrei Serban, Tiberiu Soare, etc.) au ridicat calitatea spectacolelor ca si exigentele publicului.
    Sa speram ca si celelalte institutii de cultura din Iasi, vor urma acest exemplu si Iasul va recapata pe merit titlul de "Capitala Culturala" a tarii si de ce nu a Europei.
    Felicitari si multumiri tuturor artistilor si neartistilor implicati in acest fenome numit "Opra Nationala Romana" din Iasi.

    RăspundețiȘtergere