sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Făcătura de presă

         Făcăturile de presă mă enervează foarte tare. Nu de puține ori am observat că sunt fabricate anumite subiecte și asta ca  unii angajați vor să dea bine înaintea șefului și o fac pentru audiență. Și uite, așa suntem intoxicați, cu fel de fel de știri care au  titluri pompoase și atrag cititori. Cînd vezi că scrie mare și cu un font impunător, arunci o privire iar cînd citești textu,l vezi că nu are treabă cu titlul sau că informațiile sunt incomplete sau distosionate
        Zilnic sunt făcături de presă și apar în multe în ziare sau pe net. La televizor e și mai și. Cîte anunțuri eronate și numai pentru audiență. Nu sunt verificate bine informațiile și din mai multe surse. De etică și deontologie ce să mai spun. Se fac știri de bandă rulantă chiar dacă nu sunt subiecte reale.
        Se sare calul, aș mai spune. Cel mai recent caz îl reprezintă moartea lui Sergiu Nicolaescu  cînd s-a bătut monedă pe ultima dorință a acestuia, pe faptul că ar avea un fiu nelegitim și toate celelalte. Nu este normal să arunci cu noroi în cineva chiar și după moarte și asta numai pentru audiență. Unde sunt regulile jurnalismului de calitate, bunul simț, decența, respectul pentru o personalitate, pentru un om. Nimic nu mai e pentru unii iar numărul oamenilor de presă sau din mass-media care încearcă să fie verticali e tot mai mic.
        Nu mai invențați fraților că mi-e jenă să văd atîtea tîmpenii. Știu că e mai greu să faci meseria de jurnalist pe bune dar nu ne putem bate joc de oameni. În plus, pe lîngă făcături de presă apar pseudo-vedete. Toatele fetițele  acelea dezbrăcate apar des, mă  sufocă și ca să nu le mai văd schimb canalul că doar există telecomandă. Nu aș putea să inventez surse, subiecte  ca să aducă audiență, e inadmisibil, pentru mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu