vineri, 4 ianuarie 2013

Palatul Culturii sau simbolul unei cetăţii

       Îmi place foarte mult Palatul Culturii din Iaşi. Vreau să fie terminate lucrările şi să poată fi vizitat. Pentru cei care nu au avut această şansă e păcat dar e păcat şi pentru cei care l-au văzut deja. E multă istorie, unicitate, lucruri de preţ, cultură...de toate.
      Redeschiderea simbolului cultural din centrul Iaşului  pare a fi amînată. La sfîrşitul anului 2012 a fost  alocată suma de 15, 8 milioane de euro  pentru consolidarea Palatului Culturii din Iaşi.  Bani vor fi folosiţi pentru   vestigile arheologice şi pentru lucrările de conservare. Acestea din urmă nu au fost incluse  în proiectul initial.
     Suma a fost alocată în urma unei  hotărîri de guvern prin care s-au aprobat amendamentele la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, accord care viza reabilitarea monumentelor istorice din ţara noastră.  Cei 15 milioane de euro sunt bani necesari pentru reabilitarea turnului central, pentru picturi, pentru amenajarea Sălii Voievozilor, dar şi pentru structura de rezistenţă a palatului.
     În anul 2008 au început lucrările la Palatul Culturii din Iaşi. Termenul de finalizare era de martie 2012 iar suma alocată deja de  de 11 milioane de euro fără TVA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu