marți, 10 ianuarie 2017

Vînătorii de greșeli

        Mă gîndeam astăzi că sunt unii oameni care au devenit vînători de greșeli. Asta a ajuns să fie un fel de meserie pentru ei și uite așa te poți trezi că ești în vizorul lor. Eu nu mă panichez și încerc să mă feresc de ei că așa e cel mai bine. Cu cîrcotașii nu ajungi la nici o concluzie pentru că ei merg pe principilul - să moară capra vecinului și cam atît.

        Dacă nu ești tu cel vînat atunci poate fi un prieten sau un coleg și tot așa căci cîrcotașul nostru nu are leac și e în continuă căutare de clienți dacă îi pot numi așa. Păi nu e mai ușor să critici decît să faci ceva constructiv, să lași ceva în urma ta și nicidecum să faci umbră pămîntului?
        Fiecare are momente mai bune sau mai puțin bune, nu este om care să nu greșească doar că tare bine e să ne asumăm, să corectăm greșeala, să nu o repetăm. Și da spune unul care a greșit la viața lui dar care a învățat din fiecare greșeală, din fiecare experiență, din fiecare pas făcut pînă acum.
       Așa că, voi cîrcotașilor vă spun să puneți mîna să munciți și să nu mai fiți răi cu cei care nu stau degeaba, cei care nu așteaptă să le cadă de sus, să le fie bine pe spatele altora.
       Apropos, o colega în spunea ceva- cînd nu vorbește nimeni despre tine atunci să îți faci probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu