miercuri, 11 ianuarie 2017

Premieră la Teatrul "Luceafărul"

Noua producție a Teatrului "Luceafărul" Iași va fi prezentată publicului duminică, 15 ianuarie, orele 11,30, pe scena mare a așezămîntului. De această dată,  opțiunea repertorială s-a orientat spre un clasic al literaturii internaționale pentru copii, celebrul VRĂJITORUL DIN OZ de Frank L. Baum spune directorul artistic, Oltița Cîntec.

 Domnia Sa mai precizează că, povestea simpaticei Dorothy și a lui Toto, cățelul ei, care călătoresc în imaginara lume a lui Oz este transpusă scenic în versiunea dramatizată de Ramona Iacobuțe. Scenariul a fost croit după viziunea de spectacol a lui Ion Ciubotaru, regizor care și-a propus să surprindă în noua sa creație "nu numai peripețiile adolescentei din Kansas purtată de ciclon, întîlnirile ei cu Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul, Vrăjitoarea Rea, Vrăjitoarea Bună, Vrăjitorul din Oz, dar și ceea ce se află în spatele acestor peripeții, forța prieteniei, importanța familiei, puterea de a-ți cunoaște slăbiciunile și de a deveni mai puternic trecînd peste ele." Spectacolul are o importantă componentă vizuală, imaginată de scenografa Axenti Marfa și de artistrul vizual Andrei Cozlac, e dinamic și comprimă într-un vîrtej de întîmplări scenice și efecte elementele cele mai importante din scrierea lui Baum. Mijloacele sînt cele specifice expresiei teatrale: cuvîntul rostit, muzica, mișcarea, proiecțiile video etc.
Rolul principal i-a fost atribuit tinerei actrițe Camelia Dilbea, care construiește scenic o Dorothy curioasă, aventuroasă, hotărîtă să ajungă la Oz și, apoi, acasă. Companionii săi de călătorie sînt Sperie Ciori (Claudiu Gălățeanu), Omul de tinichea (George Cocoș), Puiul de leu (Cosmin Tanasa). Vrăjitoarea Bună este Ioana Iordache, Vrăjitoarea Rea, Carmen Mihalache, Vrăjitorul din Oz, Dragoș Maftei, iar în alte roluri evoluează Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu și Aurelian Diaconu. Ilustrația muzicală a fost realizată de Victor Zaharia.
Prețul unui bilet la premieră este 10 lei și el poate fi achiziționat de la casieria Teatrului (luni-vineri-10-14, duminică 9-13) sau online, de pe platforma www.bilet.ro.
Tot duminică, de la orele 10, la sala mică, spectatorii sînt așteptați la o reprezentație cu De ziua lui Pinocchio, după Carlo Collodi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu