miercuri, 25 ianuarie 2017

Despre zvonisti

       Informatiile apar pe toate canalele de comunicare. Uneori nu sunt verificate iar cei care scriu sau le difuzeaza nu se obosesc sa vada, sa discute cu mai multe surse. Uite asa sunt raspindite practic zvonuri si nu stiri. De ce se intimpla asa ceva? Pentru ca peste noapte e plina lumea de jurnalisti, care mai de care.

      Aceste personaje fie nu sunt pregatite, fie executa comenzi, fie pentru bani vor face orice. Dar vor exista voci care vor spune ca noi, ceilalti suntem invidiosi pe ele. Da de unde! De ce as fi invidioasa pe raspindaci, pe zvonisti, pe cei care nu au nici o pregatire in domeniul jurnalismului si mai rau, nu simt stirea.
      Meseria e frumoasa dar nu oricine poate sa o digere si nu trebuie arse etapele. Asta daca vrem informatii verifice, materiale ample si reale, povesti adevarate.
      Zilnic constat cum unii isi bat joc de o profesie frumoasa si pe care vor sa o mininalizeze sau sa o puna sub semnul intrebarii in fata publicului. De ce ai ales acest drum daca nu esti pasionat, daca nu simti ca ti se potriveste? De superficiali e plina tara si nu ar mai fi nevoie.
     Sfatul meu e sa fiti atenti unde cititi, ascultati, vizualizati informatiile si sa le analizati bine. Sa nu va lasati prinsi in capcana unui segment care dezinformeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu