vineri, 11 ianuarie 2013

Stereotipurile de gen

          Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează, în perioada ianuarie-mai 2013, cursuri gratuite privind diminuarea efectelor negative ale stereotipurilor de gen. La aceste cursuri se pot înscrie femeile, experţii şi operatorii mass-media din presa scrisă şi audiovizuală, dar și personalul şi managerii autorităţilor locale din Regiunea de Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) care sunt interesați de promovarea principiilor egalităţii de şanse şi ale societăţii incluzive. 
        Managerul de proiect, prof. univ. dr. Maria Nicoleta Turliuc de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a declarat că participanții la acest curs vor acumula informaţii şi îşi vor dezvolta deprinderi esenţiale pentru o mai bună înțelegere a efectelor stereotipurilor de gen asupra evoluției psihologice a persoanei în mediul familial, școlar, profesional.
        Cursul se desfășoară pe parcursul a 50 de ore, din care 12 ore de instruire teoretică și 38 de ore de activităţi practice în care se va elabora, sub îndrumarea formatorilor, un portofoliu de lucrări corelate subtemelor de curs. La finalul cursului va avea loc o probă de evaluare teoretică sub forma unui test grilă de verificare a cunoștințelor dobândite.
        Cursanții care obțin note peste 6 vor primi un certificat de absolvire a cursului ce va fi eliberat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu