vineri, 11 ianuarie 2013

Vom avea Institut Cultural Român, la Iaşi

      Apropo de veşti bune. Uite una caldă- luni, 14 ianuarie 2013 de la ora 12 se va deschide filiala de la Iaşi a Institutului Cultural Român Moldova. Preşedintele acestei filiale este scriitorul Cassian Maria Spiridon. Sediul institutului este la Casa cu absidă-strada Grigore Ureche nr.7 din Iaşi.
      Preşedintele ICR Moldova, Cassian Maria Spiridon a declarat că la eveniment vor fi prezenţi preşedintele ICR Andrei Marga, vicepreşedintele Horia Gîrbea, secretarul general Nicolae Brînză, alte autorităţi şi invitaţi.
La ora 12.30 vor fi lansate cîteva volume printre care Literatura română de azi, poezie, proză semnată de Ioan Holban sau volumul "Opere politică ale lui Mihai Eminescu"- ediţie integrală care a apărut la Editura Timpul şi care a fost îngrijită de Cassian Maria Spiridon.

     De asemenea va mai fi lansat volumul "Icoană şi privaz"- opera politică integrală a lui Mihai Eminescu, o ediţie realizată de Daniel Corbu. Se va lansa un volum bilingv, care va fi prezentat de Horia Gîrbea. Acest institut va deservi cele 8 judeţe ale Moldovei respectiv sunt în aria de acţiunea a ICR Moldova.
     Şi nu e întîmplător aleasă data de 14 ianuarie adică cu o zi înainte de ziua în care s-a născut poetul Mihai Eminescu. Hai că asta e veste bună!

4 comentarii: