luni, 22 octombrie 2012

Un jurnalist model "de model"


Sîmbătă, 20 octombrie un grup de bloggeri și jurnaliști ieșeni au devenit modele pentru brandul german Tom Tailor care este prezent la Palas. Experiența a fost interesantă și toata lumea aștepta să vadă ce vom avea de făcut. Echipa de modele a fost condusă de Andreea Marc de la Belva și Icar Tours. Fetele și băieții au purtat hainele combinate de către stilistul Andreea Istrate, au fost machiaţi şi coafaţi de către salonul Senso Style şi apoi fotografiaţi de către Ştefan Andrei de la Studio Alb.
La ora 9 ne-am întîlnit, s-a făcut prezența și am urcat în magazin. Acolo a început aventura. Primul pas a fost alegerea ținutei în care urma să apărem în fotografii. Stilistul Andreea Istrare și colega ei ne-au ghidat pas cu pas pentru ca să purtăm hainele cele mai potrivite fiecărei persoane în parte. Pasul al doilea l-a reprezentat probarea vestimentației iar la cabine era agitație. Toate oglizile au fost luate cu asalt și am încercat toate variantele, pînă a ieșit cea mai bună. Pasul al treilea a fost aranjarea părului după care make up-ul iar în fotografii se poate vedea cel mai bine cum au reușit doamnele de la salon să ne transforme.
Cînd toate acestea au fost gata și arătam ca scoși din cutie, cum obișnuim să spunem mereu, a început sesiunea de fotografii. S-a ieșit în parc unde au fost făcute cele mai multe fotografii după care a urmat partea de fotografii în magazin și în mall. Fotografiile au fost făcute atît individual cît și în grup. După cîteva ore de alergat dintr-o parte în alta, ne-am dat seama că ar trebui să apreciem mai multe modele pe care le vedem. Rolul de model nu este chiar așa de ușor pentru că oboseala se simte la un moment dat.
Totuși, nici oboseala, foamea, setea, somnul, nu a determinat echipa de modele să nu fie cu zîmbetul pe buze, să fie într-o formă bună și să colaboreze cu fotograful Ștefan Andrei care i-a dirijat pe fiecare în parte. Deși membrii grupului nu au mai făcut așa ceva împreuna, fiecare și-a intrat foarte bine în rol și a fost o plăcere să lucreze împreună. Chiar dacă ipostaza a fost cu totul alta decît profesia, joaca de-a modelul i-a prins repede pe toți. Distracție, experiență inedită, multe glume și o echipă de profesioniști care au scos în evidența părțile cela mai frumoase ale fiecăruia dintre cei care au fost fotografiați. Vremea a fost superbă iar soarele a strălucit pe cer ore în șir.
În pauze am servit cafea, brioșe, sucuri și alte pate-uri care au dispărut repede de pe masă pentru și modelelor li se face foame, la un moment dat și nu pot să bea doar apă plată cu lămîie.
Baloanele care au fost folosite au fost vînate repede de micuții care nu s-au sfiit să se apropie de locul unde se făcea sedința foto și suspinau dacă li se spunea că s-au terminat.


Andreea Maglan, marketing manager Tom Tailor Romania a precizat de la început că pentru evenimentul de la Iași s-a renunțat la defilările clasice și au fost aleși bloggeri și jurnaliști care să transmită mai departe conceptul promovat de Tom Tailor. La finalul ședințelor foto, fiecare model a primit cadou din partea magazinului, ținuta pe care a purtat-o, ca mulțumire pentru implicarea în eveniment și pentru promovarea acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu