luni, 22 octombrie 2012

Donează haine pentru copiii săraci

Campania “Donează o hăinuţă din suflet pentru căldura unui zâmbet” are ca scop atragerea a cât mai multe persoane dornice să se îmbogăţească sufleteşte prin donarea de hăinuţe, jucării, rechizite pentru ajutarea unor copii aflaţi în dificultăţi materiale şi lipsiţi de căldura şi afecţiunea necesară, specific unui cadru familial normal. Iniţiatorii sunt o ieşeancă şi un prieten de-al ei, care au fost solicitaţi în mai multe rînduri de diverse persoane cu posibilităţi financiare reduse.
Ramona Mihaela Talmaciu Ţifui a explicat că a fost creat un grup pe facebook şi s-au primit de prin ţară aproximativ 5 colete. Au mai fost strânse hăinuţe de pe la prieteni ceva haine, dar deocamdata toate sunt mai mult pentru copii până în 4 ani.
“În satul Moreni, comuna Prisăcani unde soţul meu este preot sunt câteva familii foarte sărace, unele dintre ele locuind în condiţii absolut inumane. De 3 ani şi jumătate de când locuim aici ne bate mereu în poartă câte cineva cerând ceva de mâncare sau bani pentru mâncare sau pampers la copii. Asta până acum ceva timp când cineva mi-a cerut hăinuţele rămase mici de la copii mei, (menţionez că le mai dădusem nişte haine când s-a născut ultimul lor copil) doar că de data aceasta chiar nu mai aveam nimic să le dau. Acest lucru m-a întristat foarte mult. Şi atunci văzând că sunt pe net persoane care vând hainuţe de copii second-hand mi-a venit ideea de a face un anunţ pe grupurile de mămici sperând că unele din ele vor dona acele hăinuţe în loc să le vândă. “, explică Ramona Mihaela Talmaciu Ţifui.
Mihaela mai spune că nu multe persoane însă au fost dispuse să îi ajute, aşa că împreună cu Iurie Rusu s-a gandit să extindă acel simplu anunţ într-o campanie mai mare şi a zis „Obiectele pe care tu nu te mai foloseşti pot ajuta multe persoane nevoiaşe. De ce să le arunci când ele pot ajuta?”.
Mihaela şi Iurie precizează că prin acesată campanie se solicită doar hăinuţele ce au rămas mici copiilor şi ocupă loc în dulapuri, sau jucării de care copii s-au plictisit, lucruri aparent inutile dar care pentru alţii poate însemna o mare bucurie. Iniţial, Mihaela s-a gândit la ajutorarea unei familii dar când a făcut o analiză a acestor familii a ajuns undeva la o listă de aprox 60 de copii cu vârste între 1- 15 ani.
Unii dintre ei nu pot merge la şcoală pentru că nu au încălţări sau rechizite. Noi am încercat an de an să le oferim măcar de Craciun şi de Paşte câte un pachet de alimente din banii strânşi la cutia milei, iar din banii stânşi la colindat am făcut excursii de care copii au fost super încântaţi. Săptămînal facem diverse activităţi, în funcţie de sezon confecţionăm mărţisoare, cruciuliţe, metanii, am pictat icoane, am încondeiat ouă, am înfiinţat o minibibliotecă etc.”, adaugă mulţumită Ramona Mihaela Talmaciu Ţifui, cea care a venit cu ideea să îi ajute pe aceşti micuţi sărmani.
Cei care vor să ajute şi au posibilitatea, o pot contacta pe Ramona Mihaela Talmaciu Ţifui la numărul de telefon 0740676574 sau pot vorbi cu Iurie Rusu 0748 466973. Detali găsiţi aici https://www.facebook.com/groups/534795443213375/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu