miercuri, 24 octombrie 2012

Studenți în România, medici în Franța


Excelenţa Sa, Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România a declarat astăzi la Iaşi că este un paradox că în ultimii ani sunt aproximativ 1.200 de studenţi francezi anual care vin să studieze aici şi 3.000 de medici români pleacă în Franţa.
Philippe Gustin spune că are o poziţie mai degrabă favorabilă în ceea ce priveşte această mobilitate, cînsiderînd-o un plus.
“Înţeleg că din acest proces pentru România reprezintă o pierdere, îşi pierde medicii. ”, menţionează ambasadorul Franţei în România.
Problema ţiganilor rămîne una dezbătută peste tot în lume iar de fiecare dată cînd apar anumite fapte făcute de ei, România are loc pe prima pagină a ziarelor străine. Ambasadorul Philippe Gustin precizează că Franţa şi România au viziuni diferite despre fenomenul migrator.
“Franţa este o ţară care primeşte de sute, mii de ani, populaţii pe teritoriul său. România este o ţară de emigraţie. Trebuie să ştim despre ce se vorbeşte. Vorbim despre crimă organizată, de felul în care sunt tratate fiinţele umane iar acesta este un subiect care trebui mai întîi să fie tratat de autorităţile române pentru că este un subiect romănesc cu precădere dar european în extensie. Franţa va fi alături de România pentru a rezolva acest subiect care este prea lung ca să fie rezolvat.”, adaugă Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu