miercuri, 24 octombrie 2012

Plătim pentru bagajul de mînă?


În această seară am primit o informație care sună așa-Companiile aeriene suferă de o supraaglomerare a cabinelor aeronavelor din cauza numărului excesiv de bagaje aduse la bord. Această supraaglomerare poate conduce la o experienţă de zbor neplăcută pentru dvs. şi de cele mai multe ori cauzează întârzieri semnificative, care reprezintă un inconvenient pentru toţi pasagerii.Pentru a rezolva acaestă problemă şi pentru a asigura o experinţă de călătorie mai plăcută pentru toţi pasagerii noştri, Wizz Air a anunţat introducerea la 4 octombrie a unei politici inovatoare cu privire la bagaje, care propune 2 tipuri de bagaje de mână. Wizz Air va extinde această politică în întreaga sa reţea, pentru zboruri cu plecarea începând cu 24 octombrie 2012.

Dacă aţi cumpărat bilete de zbor începând cu 4 octombrie inclusiv, având data de calătorie începând cu 24 octombrie 2012 inclusiv, vi se va aplica noua politică privitoare la bagajele de mână:

 Vi se permite să aduceţi la bord numai un singur bagaj de mână, fie o geantă de mână mică, fie un bagaj de mână mare. Dacă optaţi pentru un bagaj de mână mare, va trebui să achitaţi o taxă;

 Articolele achiziţionate la aeroport după punctele de control de securiate pot fi transportate la bord în plus faţă de un singur bagaj de mână;

 Nu există o limită de greutate pentru bagajul dvs. de mână, cu condiţia să-l puteţi depozita în compartimentul de deasupra scaunelor fără ajutorul altcuiva;

1. Geantă de mână mică:

Dacă bagajul dvs. de mână are dimensiunile de până la 42x32x25cm inclusiv, acesta poate fi transportat la bord fără achitarea unei taxe. În general, un rucsac mic (cu capacitate de aproximativ 30 L) sau o geantă pentru laptop care încap sub scaunul din faţa dvs. îndeplinesc această condiţie.

2. Bagaj de mână mare:

Dacă bagajul dvs. de mână depăşeşte dimensiunile unei genţi de mână mici, va trebui să achitaţi o taxă pentru a putea transporta bagajul la bord. Şi bagajul de mână mare trebuie să încapă cu uşurinţă în compartimentul aflat deasupra scaunelor din cabină, astfel că nu trebuie să depăşească 56x45x25cm (dimensiunile standard stabilite de IATA pentru bagajul de mână, cu o capacitate de aproximativ 60 L).


Nu uitaţi că dimensiunile bagajului dvs. vor fi controlate la aeroport. Achiziţionaţi online în avans şi economisiţi 50% sau chiar mai mult!

Wizz Air îşi încurajează toţi pasagerii care călătoresc cu bagaj de mână mare să achiziţioneze opţiunea de bagaj de mână mare online cu cel puţin 3 ore înainte de decolare, contra unei taxe de 10 €. Dacă nu aţi achiziţionat opţiunea online, va trebui să o achitaţi la aeroport, unde taxa este de 20 € la înregistrare sau 30 € la porta de îmbarcare.

Wizz Air preconizează să obţină economii de cost de pe urma acestei iniţiative. Mai puţine bagaje înseamnă mai puţin combustibil consumat, ceea ce ajută Wizz Air să păstreze nivelul scăzut al tarifelor în fiecare zi. Pentru rezervări noi pentru zboruri cu plecarea începând cu 24 octombrie, toate tarifele Wizz Air include o reducere de 5 €* pentru a împărţi economiile de cost preconizate cu pasagerii săi.

      Ce spuneți despre acest lucru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu