sâmbătă, 27 octombrie 2012

Locuri insuficiente pentru filmul lui Cristian Mungiu "După dealuri"


Aglomerație și agitație mare la seara de gală a filmului “După dealuri” al regizorului ieșean Cristian Mungiu. Coadă mare și oameni aștepînd cu nerăbdare să vadă filmul. Sala s-a umplut repede și foarte mulți au stat în picioare, ocupînd și locurile dintre rînduri. Vizionarea de la ora 19 s-a decalat, iar cei care trebuiau să intre pentru filmul de la ora 21.30 au avut de așteptat peste 30 de minute pentru a putea ocupa un loc în sala cinematografului Victoria din Iași.
Din nefecirire, organizarea a lăsat de dorit și o parte dintre invitați și chiar actorii din film nu au mai prins nici un loc. De aceea, directorul RADEF România Film, Constantin Hurjui, a făcut un apel la tinerii din sală să cedeze locurile pentru a se putea așeza părinții actrițelor și alți invitați. Pentru a salva momentul nefericit, regizorul Cristian Mungiu a luat cuvîntul, mulțumind publicului pentru interesul mare pe care îl are față de filmul său. Mungiu a precizat că este filmul românesc cu cei mai mulți actori ieşeni în același film.
Aplauze, multe flori, zîmbete, urale, toate au însoțit echipa filmului “După dealuri” care a venit la Iași și a participat la seara de gala prilejuită de vizionarea peliculei pentru prima dată, pentru publicul ieșean. Primul distribuitor de film care a cumpărat drepturile de distribuțiea peliculei a fost cel America. Peste 40 de țări au cerut drept de difuzare a filmului regizorului ieșean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu