duminică, 8 septembrie 2013

Superficialitatea oamenilor și maidanezii

        E trist că în 2013 copiii mor pe stradă din cauza cîinilor maidanezi. E groaznic să auzi cum un micuț este sfîșiat de un animal. Îmi pare rău de fiecare dată cînd aud de astfel de tragedii și mă gîndesc cum s-a ajuns aici. Atunci, prima întrebare este- de ce copilul nu era supravegheat? De foarte multe ori aud dar și văd prin Iași, copii de doar cîțiva ani lăsați singuri pe stradă, în parc, la magazin. De ce nu este nimeni cu ei? Pot fi atacați de maidanezi sau pot răpiți, că au fost și altfel de situații. Prima responsabilitate este a părintelui, a tutorelui să stea cu ochii pe copil.
        Dacă de copii trebuie să ai grijă părinții, de cîinii vagabonzi trebuie să aibă grijă autoritățile, să îi strîngă de prin orașe și să le facă adăposturi speciale. Aud adesea că se fac proiecte, se cîștigă fonduri și tot nu se vede nimic. Adică din lanțul care se spune că va fi creat lipsesc cîteva verigi importante și după aceea se ajunge la tragedii. Suntem sensibilizați cu fotografii cu persoane pline de sînge, cu plăgi etc dar responsabilii scapă ca de fiecare dată.
      De ce trebuia să moară cineva ca politicienii să dea declarații, să pară atît de preocupați și chiar să propună un referendum pentru eutanasierea maidanezilor? În cîteva zile se va uita de subiect pentru că apare altceva. În seara meciului cu Ungaria, subiectul a fost tratat puțin și acum se vorbește mai mult despre Roșia Montana. Suntem un popor cu mulți superficiali, oameni care uită repede și care preferă circul, sîngele, lucrurile triste, imaginile șocante și toate celelalte.
    Eu cred că dacă vor fi omorîți toși maidanezilor nu se vor termina problemele dar mulți, limitați sau înguști la minte, asta văd. Mă gîndesc că dacă vor începe să apară pisici care ataca sau cai, se va face referendum ca să îi omoare și pe ăia. Pînă acum constat că specia umană e foarte superficială și egoistă și atît.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu