marți, 10 septembrie 2013

Campania ”Să-i sprijinim să meargă la școală”

      Campania ”Să-i sprijinim să meargă la școală” vrea să ofere prin solidaritatea noastră umană, șansa cât mai multor copii defavorizați din comunitatea ieșeană să poată frecventa școala, prin acest sprijin și astfel să prevenă abandonul și marginalizarea socială, să-i ajute pe copii să zâmbească și să fie încurajați mereu.       Astăzi îmi povestea coordonatorul Centrului de zi  Sfînta Marina din Iași, Lucian Isacu despre scopul campanie respectiv să ajute peste 60 de copii provenind din familii și medii defavorizate, familii monoparentale sau greu încercate, prin strângerea diverselor articole de îmbrăcăminte, uniforme școlare, ghiozdane, încălțăminte, rechizite, cărți, jucării etc. din comunitatea ieșeană și nu numai.
      Campania se desfășoară pe toată perioada lunii septembrie și își propune să colecteze pentru acești copii din Centrele de zi (peste 60 de copii) și pentru alte familii greu încercate din Municipiul Iași, diverse articole de îmbrăcaminte și încălțăminte, rechizite, jucării de la întreaga comunitate. Astfel, fiecare se poate implica și fiecare poate dona hăinuțe, încălțaminte, cărți, rechizite, jucării sau ce se consideră a le putea fi de folos copiilor pentru școală.
      Beneficiarii finali sunt copiii defavorizați beneficiari ai Centrelor de zi aparținând Fundației Solidaritate și Speranță precum și alte familii și copii defavorizați din comunitatea ieșeană.
      Inițiatorul campaniei a precizat că aceasta se va desfășura în luna septembrie –octombrie 2013 cînd se va face colectarea diverselor articole de la sponsori și donatori.
     Totodată trebuie amintit că donațiile se pot face direct la sediul Fundației Solidaritate și Speranță din Str. Costache Negri, Nr. 48 (lângă Biserica Sfântul Sava) sau contactând Coordonatorul Centrului de zi Sfânta Marina, Lucian Isaicu, tel 0743180334 / e-mail lucian.isaicu@yahoo.com.

     Fiecare poate vedea cum îi va ajuta pe cei 60 de copii care se pregătesc pentru noul an școlar. Pentru ei, orice ajutor este important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu