joi, 19 septembrie 2013

Dăm culoare Iașului?



          Mai sunt  doar cîteva zile iar tinerii ar trebui să profite. Mai exact, până la 28 septembrie liceenii ieșeni pot deveni membri echipei YouthBank  pentru a da culoare orașului. 
         Ce este YouthBank- o alternativă de descoperire a sinelui și de dezvoltare personală. Programul promite o experiență unică, la finalul căreia tinerii vor dobândi abilități de strângere de fonduri, implementare și monitorizare de proiecte, de gestionare a unui fond financiar, de recrutare și de evaluare.
           Cine poate aplica- liceeni din clasele IX-XII, dornici să se implice în comunitatea ieșeană și care vor să rezolve probleme identificate în această arie. Este un mecanism care îi responsabilizează pe tineri, oferindu-le șansa să ia atitudine.
          YouthBank este un program administrat de către un grup de adolescenți, selectați și instruiți în acest scop și urmărește: constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică, responsabilitate. Coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi şi la nivel național de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, programul YouthBank a câştigat titlul de Cel mai bun proiect educaţional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educaţie şi „Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu