luni, 27 februarie 2017

O nouă bibliotecă de cartier își deschide porțile pentru public

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”  informează că începând cu 1 martie 2017, o nouă bibliotecă de cartier își deschide porțile pentru public: Filiala „Ion Creangă”, situată la Casa de Cultură a Sindicatelor (Bd. Socola, nr. 34, etaj).

Festivitatea de inaugurare va avea loc miercuri, 1 martie 2017, ora 11.00 și va fi completată de lansarea volumului Din curtea lui Nică în marea curte a lumii, coordonat de prof. univ. dr. Constantin Dram (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).
Filiala „Ion Creangă” este a șasea ca număr și a doua deschisă în ultimii doi ani, fiind constituită în urma preluării patrimoniului bibliotecii Casei de Cultură a Sindicatelor, completat cu un bogat fond de actualitate. Recuperăm astfel, pentru cultura scrisă, un spațiu tradițional de bibliotecă, de care sunt legate amintirile multor ieșeni. Sperăm ca din strădania noastră să se nască o oază de cultură și de educație pentru numerosul public tânăr care locuiește în zonă sau o tranzitează în drum spre școală.
Cu o suprafață utilă de peste 300 mp, noua filială oferă spre împrumut sau consultare aproximativ 38.000 de volume din toate domeniile, ziare și reviste, acces la o mediatecă cu peste 1000 de filme în format DVD & Blu-ray și conexiune gratuită la internet prin rețeaua wi-fi. De asemenea, un spațiu generos a fost amenajat pentru desfășurarea cultural-educative.
                   (Comunicat de presă)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu