vineri, 24 februarie 2017

Gală de Box dedicată copiilor cu sindromul Down

Clubul Gimbox din Iaşi va organiza, pe 1 martie, de la ora 18, la Sala Polivalentă, o Gală de Box dedicată copiilor cu sindromul Down. Evenimentul, intitulat„Facem Sindromul Knock Down”, are scop caritabil şi îşi propune o strângere de fonduri pentru familiile care nu-şi permit terapii pentru copiii lor. Iniţiativa aparţine Clubului GimBox, reprezentat de IulianBotez, iar partener este Asociaţia „La Timp”, coordonată de Dragoş Ilici, tatăl unei fetiţe cu sindrom Down.  

În România nu există niciun ghid de bune practici pentru copii cu sindrom Down, nu există terapeuţi specializaţi pe această problematică. Familiile lor primesc câteva scutiri de taxe din partea statului, iar unii dintre copii intră cu greu în învăţământul de masă, după un şir lung de certificări şi testări. Spre comparaţie, în ţările nordice sistemul este foarte bine pus la punct pentru copiii cu sindromul Down, terapiile se aplică de timpuriu, iar rezultatele se văd. Însă nu toţi micuţii au o astfel de şansă şi nu toţi părinţii ştiu cum să procedeze. Pentru a le venit în ajutor, Dragoş Ilici, alături de alţi parteneri, a înfiinţat Asociaţia „La timp”, care îşi propune să ofere intervenţie timpurie copiilor cu sindromul Down.„Când spun timpurie mă refer la intervalul 0-3 ani, când este imperios necesar să se lucreze cu copilaşii”, a punctat Dragoş Ilici. Pentru a veni în ajutorul familiilor cu venituri reduse, ieşeanul a acceptat propunerea Clubului Gimbox, care va organiza pe 1 martie o gală intitulată „Facem Sindromul Knock Down”. „Termenul de Knock Down chiar există în box – în momentul în care un sportiv o încasează în ring şi mai are o şansă nimeni nu trebuie să-l atingă şi trebuie lăsat să-şi revină. Prin antiteză, cu cât sunt mai mulţi oameni în jurul unui copil cu Sindromul Down, cu atât şansele lui de a-şi reveni şi a deveni un om normal sunt mai mari”, a explicat Dragoş Ilici.
Cu ajutorul unor ONG-uri şi al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a identificat 10 cazuri, majoritatea din mediul rural, care după gala de box vor fi ajutate.
Cei ce doresc să vină în ajutorul acestor copii sunt aşteptaţi la evenimentul sportiv din 1 martie, de la Sala Polivalentă.
Detalii se pot obţine de la Dragoş Ilici, tel :0729990923 sau Iulian Botez tel : 0748425412
( Comunicat 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu