vineri, 16 mai 2014

Vizitaţi Turnul Golia și Casa diaconului Creangă!


Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași participă în data de 17 mai 2014 la evenimentul „Noaptea Muzeelor” cu obiectivele turistice Turnul Golia și Casa diaconului Creangă (în care a locuit scriitorul în perioada 1866-1871, cât timp a fost diacon la Biserica Golia), din incinta Ansamblului Monument Istoric Mănăstirea GOLIA.

Intrarea publicului este liberă, între orele 19.00-02.00.
Vizitatorii vor urca cele 120 de trepte ale Turnului Clopotniță și vor admira Sala Clopotelor, precum și o perspectivă deosebită asupra incintei Mănăstirii Golia și în special a Iașului de la înălțimea celor 30 de metri ai turnului.
La Casa diaconului Ion Creangă ieșenii vor putea admira veșmântul diaconesc original, în care acesta a slujit la Biserica Golia.
La Sala Clopotelor vizitatorii vor fi plăcut surprinși de Kaleidoscope, o inițiativă a colegilor noștri din Franța.
Kaleidoscope este o aplicație pentru smartphone care poate fi descărcată și utilizată gratuit de către vizitatori, în vederea realizării de selfi-uri în muzee, inspirate de patrimoniul acestora (MuseumSelfie). Fotografiile (cu legende referitoare la muzeu, oraș, țară) se trimit prin intermediul aplicației către o bază de date, imaginile urmând să fie proiectate pe durata desfășurării Nopții Muzeelor în toate muzeele din Europa înscrise în evenimentul Kaleidoscope.
         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu