joi, 1 mai 2014

Invenţiile din Iaşi, premiate în Malaiezia!

Abia întorși acasă din Malaezia, inventatorii români își numără medaliile obținute la cea de-a 6a ediție I-Envex - Expoziția Internațională de Invenții și Inovații, organizat de Universitatea Malaysia Perlis, sub egida Ministerului Educației și a celui a Tehnologiei din Malaezia, în perioada 11-13 aprilie 2014.

La eveniment au participat peste 300 de inventatori din 20 de țări, fiind etalate peste 400 de creații atât ale tinerilor cât și ale cercetătorilor formați.
România a fost reprezentată de Forumul Inventatorilor Români, prin Dr.Ing. Andrei Victor SANDU, care a fost și membru in Juriul Internațional.
Delegația noastră a participat cu sprijinul Europe Direct Iași și a prezentat un număr de 7 invenții, realizate de autori din cele două mari universități ieșene – Universitatea Alexandru Ioan Cuza și Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi în colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Institutul de Chimie al Academiei de Științe a Moldovei, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București și Institutul de Criminalistică București.
În urma jurizării, România a obținut 3 medalii de aur, 2 de argint și 1 de bronz, și cinci mari premii:
Toate aceste invențiile vor putea fi văzute la EUROINVENT, care va avea loc în perioada 22-24 mai 2014, la Palas Mall Iași, unde vor fi expuse mai mult de 300 de invenții și cercetării din peste 20 de țări.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu