luni, 19 mai 2014

Arta urbană şi HIV-ul

    La sfîrşitul săptămînii trecute, la Iaşi s-a desfăşurat Campania de informare HIV Street Art. Cui se adresează- în special tinerilor, categoria de populație cu risc major de infectare cu HIV. 

 Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, în parteneriat cu Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva"a derulat la Iaşi, etapa locală a Campaniei naţionale de informare și educare HIV STREET ART.
     Este  un proiect inovator și diferit de toate proiectele de până acum.
Arta urbană a fost aleasă drept instrument de transmitere a mesajului pentru că, prin imagini vizuale, mesajul este mai accesibil și de impact, arta urbană, sub toate formele ei, de la graffiti, street dance, până la teatrul de stradă identificându-se cu publicul țintă.
    Ce este HIV STREET ART- o POVESTE!  Povestea unei tinere infectate cu HIV! Această poveste este transpusă, cu ajutorul graffiti, pe 5 panouri care ilustrează etapele vieții tinerei, de la comportamentul la risc, testare, aflarea diagnosticului, stigmatizarea și autoizolarea, și până la acceptarea bolii și a tratamentului care o vor duce către o viață normală, cu o familie fericită și cu copii sănătoși.
  Din orice poveste putem învăţa ceva. De această dată sunt mai multe mesaje  pe care le transmite această poveste sunt despre: recunoașterea comportamentelor la risc, testarea, în cazul comportamentului la risc, acceptarea diagnosticului, a bolii deci, și a tratamentului, viaţa merge mai departe cu HIV, persoanele infectate pot duce o viață normală, pot să-și întemeieze o familie, să aibă copii sănătoși.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu