joi, 8 mai 2014

Cameră de stimulare multisenzorială pentru copii cu deficienţe de vedere

Un proiect frumos despre care vreau să vă spun. Proiectul „Colours beyond the shadow ʺ are ca scop stimularea multisenzorială ȋn vederea compensării deficienţei de vedere a  copiilor cu deficiențe senzoriale de vedere, prin dotarea şi amenajarea unei camere de stimulare multisenzorială care să permită acordarea serviciilor terapeutice specifice pentru cei peste 100 de copii cu deficienţe de vedere şi asociate din zona Moldovei.
Informaţia am primit-o de la purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea. Recunosc că este una dintre veştile bune ale zile şi nu puteam să o ţin doar pentru mine.
Proiectul are cîteva obietice respectiv identificarea nevoilor specifice şi aplicarea serviciilor terapeutice pentru 100 de copii deficienţi de vedere (cu deficienţă gravă/accentuată şi asociată), identificarea resurselor alocate, ȋn vederea achiziţiilor de bunuri şi servicii necesare implementării proiectului (dotarea şi amenajarea camerei de educaţie polisenzorială),  organizarea unor sesiuni de informare și conştientizare privind beneficiile implementării proiectului atât la nivelul instituţiei cât şi la nivelul comunităţii locale.
          Ce am mai aflat- Camera de educaţie multisenzorială va fi  inaugurată în cadrul unui eveniment public, conform agendei proiectului, organizat în incinta Liceului Special „Moldova”, la care vor participa reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Consiliului Județean Iași,  reprezentanţi ai şcolilor speciale din judeţul Iaşi,  reprezentanți ai presei, precum şi elevi, parinţi și cadre didactice din şcoală, şi nu numai.
Proiectul va fi finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 95.519 lei.
Pentru cei care nu au aflat, Liceul Special „Moldova” din Tȋrgu Frumos, judeţul Iaşi este singura şcoală pentru elevi cu deficienţe senzoriale de vedere din zona Moldovei. Şcoala a fost ȋnfiinţată ȋn anul 1961 şi şcolarizează ȋn prezent un număr de 118 elevi cu vârsta cuprinsă ȋntre 6 si 20 de ani. Pe lângă deficienţa de vedere, o parte dintre elevi prezintă şi deficienţe asociate. Pe lângă disciplinele obligatorii studiate, conform Curriculumului Naţional, şcoala oferă şi servicii specializate pentru elevii cu deficienţe de vedere (cabinete de asistenţă psihopedagogică, kinetoterapie, orientare şi mobilitate), precum şi cabinete (de gastronomie şi de igienă), care ajută la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Liceul Special „Moldova” dispune şi de internat, unde elevii locuiesc pe parcursul anului şcolar, mai adaugă cei de la ISJ Iaşi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu