marți, 6 mai 2014

Cercul Melos obține premii importante



     Parcursul artistic al Cercului de muzica usoara "Melos" de la Palatul Copiilor din Iasi este impresionant. Profesorul Gabriela Nechita spune că la cele aproximativ 2.000 de trofee, premii si distinctii obtinute in toti anii de activitate,  li se adauga si cele obtinute in ultimele 3 saptamini la festivaluri prestigioase de profil.
      Talentul a fost recunoscut prin cele 12 premii  care au fost obtinute in luna aprilie, de solistii cercului la Festivalul national "Lucky Kids" de la Roman.
     Gabriela Nechita adaugă că premiile obtinute au fost: 3 trofee cucerite de Ruxandra Tomulesei (17 ani)-Trofeul grupei 16-18 ani; Codruta Filip-Trofeul grupei 18+ si Trofeul "Miss Festival" pentru aceeasi grupa, si Bianca Sumanariu, Trofeul "Miss Festival" al categoriei de virsta 16-18 ani. Acestora li se mai adauga 3 premii intii acordate Amaliei Baean (6 ani), Giulia Sirbu (8 ani) si Oana Raduc (9 ani), 1 premiu doi-Otilia Bisog (15 ani), doua premii 3-Claudiu Axintioi (15 ani) si Daniel Asoegwu (16 ani), si 2 mentiuni-Karina Pop (11 ani) si Bianca Sumanariu (17 ani).
      Tot de la profesorul Gabriela Nechita am aflat că, weekendul trecut a marcat inca o confirmare stralucita a valorii acestor tineri solisti care fac cinste Iasului si Romaniei. La Festivalul national "Pentru voi, muguri noi-In Memoriam MIHAELA RUNCEANU" de la Buzau, unde s-a dus o lupta acerba intre cei mai buni solisti tineri din tara, copiii de la "Melos" s-au aflat din nou pe podium la cel mai inalt nivel: MARELE TROFEU "MIHAELA RUNCEANU", una dintre cele mai rivnite distinctii din Romania, a revenit Ruxandrei Tomulesei pentru extraordinara interpretare a melodiei Mihaelei Runceanu "De-ar fi sa vii", Ruxandra fiind o adevarata tinara speranta a muzicii romanesti, care a confirmat la numeroase festivaluri din tara si strainatate, dar si la Galele live X Factor din iarna trecuta; Premiul 1 i-a revenit Codrutei Filip de 18 ani, o frumoasa si extrem de talentata stea in devenire; tot Premiul 1 l-a obtinut si micuta Amalia Baean, care in doar 3 saptamini de la debutul sau de la Roman la "Lucky Kids" tot cu Premiul 1, confirma din nou la Buzau; Premiul 2 a fost obtinut de sensibila Giulia Sirbu, calificata in marea finala de la Festivalul national de creatie si interpretare "Mamaia Copiilor" 2014; iar Mentiune a revenit Madalinei Irimia de 14 ani.
      De remarcat faptul ca din juriu au facut parte tatal regretatei soliste Mihaela Runceanu, dar si nepotul acesteia, Xenti Runceanu.
      Colectivul "Melos" se mai mindreste si cu un spectacol grandios prilejuit de lansarea celui de-al 6-lea album colectiv intitulat "Stelute pe portativ-vol. 6", care a avut loc in luna martie a acestui an.
     Membrii "Melos" au primit numeroase invitatii la festivaluri de profil din strainatate in tari ca Italia, Slovenia, Ucraina, Spania, Lituania, Estonia, Germania, S.U.A, etc.
Cu siguranta ca restul anului 2014 va fi la fel de bogat ca si aceasta primavara, iar copiii fantastici ai acestui colectiv de exceptie vor mai aduce multe surprize in viitorul apropiat. Parca sa tot afli vesti dintr-astea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu