marți, 19 noiembrie 2013

Muzică, porți deschise de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități



                                                                                  
      Informație și caritate, sensibilitate și consecvență ar fi cîteva dintre cuvintele care ar putea defini un eveniment deosebit. ANCAAR Iași organizează, cu sprijinul Muzeului Unirii Iași, evenimentul special „Muzica Porților Deschise”, care va avea loc în data de 3 decembrie 2013, ora 16:30, la Muzeul Unirii, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.
     În fiecare an, Națiunile Unite, alocă zilei de 3 Decembrie, o temă. Tema din acest an este „ Ridicați barierele, deschideți usile: pentru o societate incluzivă pentru toți!”
    Președinte ANCAAR Iași, Carmen Ghercă spune că invitații speciali ai serii sunt: Mălina Ciobanu, Mihaela și Cristian Gârlea.
     Să vă mai spun că Mălina Ciobanu este elevă la Colegiul Național de Arte „Octav Bancilă” din Iași, unde studiază vioara sub îndrumarea prof. lect. univ. Raluca Dobre. Câștigătoare a numeroase premii naționale și internaționale, solistă în concerte cu orchestrele Filarmonicilor din Iași, Botoșani, Suceava, Bacău și Ploiești, finalistă în Campania „Români pentru o lume”, Mălina Ciobanu nu este doar o talentată violonistă ci și un susținător activ al evenimentelor caritabile. Violonista va fi acompaniată la pian de conf. univ. dr. Doina Grigore.
    Al doilea invitat este Mihaela Gârlea- profesor de artă vocală la Universitatea de Arte "George Enescu", Facultatea de Teatru, Iași, scriitoare, realizatoare de emisiuni pentru copii și tineri, compozitoare, câștigătoarea mai multor premii naționale și internaționale, solistă de jazz, doctorand la Universitate de Arte „George Enescu” din Iași. Va fi acompaniată la pian de soțul său, Cristian Gârlea, profesor de muzică, specialist în sintetizatoare, pianist în mai multe formații de jazz, câștigător al Marelui premiu la Festivalul de jazz de la Sibiu, dirijor și șef de orchestră la Weimar și Dusseldorf între anii 1988-1992.
     Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitație. Costul unei invitații este 60 de lei, iar sumele colectate din vânzarea acestora sunt destinate copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai ANCAAR Iași.
    Implicarea fiecărei persoane este deosebit de importantă!

Un comentariu:

  1. Multumim Raluca! La fiecare eveniment ne-ai fost alaturi, asa ca si eu pot sa te caracterizez cu cuvintele pe care tu le-ai folosit: sensibilitate si consecventa in a mediatiza astfel de evenimente.

    RăspundețiȘtergere