duminică, 27 octombrie 2013

Proiect inedit al Ioanei Popa pe Tara lui Andrei



     Ieseanca Ioana Popa a pregatit un proiect si are nevoie de sprijinul tuturor. Mai exact sa o votam accesind http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-cicloturism-solutie-id-684-cmsid-65.
   Ioana s-a gindit la proiectul "Cicloturismul ca solutie"  care este primul proiect integrat din zona Moldovei de sustinere a valorilor culturale prin cicloturism, in acord cu tendintele europene. Ieseanca vrea sa fie o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri, elevi si studenti prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei – organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate.
   Ioane spune ca in cadrul acestui proiect atentia cade cele 13 comune din judetele Iasi si Vaslui, membre ale Grupului de Actiune Locala "Stefan cel Mare". Implicarea activa a comunitatilor GAL va conduce la succesul proiectului. De aici si necesitatea de informare a populatiei cu privire la potentialul turistic al zonei. Un ghid cicloturistic accesibil online va cuprinde trasee posibile, date tehnice, obiective turistice, posibilitati de masa si cazare, oameni ai locului.
    Initiativa reprezinta un echilibru intre potentialul de dezvoltarea economica a zonei GAL si protectia mediului si are capacitatea de a fi multiplicat ca exemplu de buna practica in alte judete si zone din Romania.
     Proiectul are potential de dezvoltare, prin adaugarea de noi componente (ex. infiintarea unor centre locale de informare, organizarea de tabere pentru copii, expozitii agricole, integrarea cicloturismului intr-un program de turism de aventura etc.).
    Proiectul se potriveste politicilor curente ale Uniunii Europene privind turismul durabil, ecoturismul reprezentand principala forma de manifestare a acestuia.
   Sa o sustinem pe Ioana Popa!Votati-o!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu