sâmbătă, 12 octombrie 2013

IAȘI Guitar Festival 2013



    „IAȘI Guitar Festival 2013 – Ediția a VI-a” este un eveniment de tip cultural-artistic realizat în acest an în parteneriat cu Asociația ”Excelență pe Portativ”, Casa de Cultură a Studenţilor Iași, Filarmonica „Moldova” Iași și Palas Mall, având ca perioadă de desfăşurare intervalul  7 - 8 noiembrie 2013.


       Festivalul are în principal două coordonate complementare: două concerte extraordinare cu artişti de talie internaţională şi un concurs naţional de chitară electrică.
       Cele două concerte, cel de chitară clasică şi cel de chitară electrică, aduc în faţă artişti de renume mondial care satisfac prin programul de calitate şi totodată accesibil apetitul publicului ieşean iubitor de artă şi cultură. Prin acest mod, Oxford-ul Estului, aşa cum mai este numit Iaşul, a găzduit în cele 5 ediţii de până acum ale festivalului nume mari ale chitarei, unele dintre ele aflate în premieră în ţara noastră. Astfel a fost cazul chitariştilor clasici Aniello Desiderio (Italia), Goran Krivokapic (Muntenegru), Ben Carmona (Anglia), precum şi al virtuozului jazzman suedez Andreas Öberg.
      Joi, 7 noiembrie 2013, are loc la Atrium Palas Mall concursul de chitară electrică - singurul de acest gen din țară, competiție la care pot participa tineri cu varste cuprinse între 9 și 19 ani. Aceștia vor interpreta două piese, una de factură rock și una tip improvizație. Premiile oferite de organizatori constau în bani și accesorii pentru chitară.
      Tot pe 7 noiembrie 2013, IAȘI Guitar Festival îi aduce în scenă pe Nicu Patoi și Platonic Band (București) care vor sustine un concert în cadrul turneului de promovare Middle Of The Week Tour. Prin Middle Of The Week Tour Nicu Patoi & Platonic și-au propus să prezinte publicului noul album intitulat Sweet Little 6STRING. Lansat în anul 2012, albumul a fost urmat de participarea la  diverse festivaluri, concerte și emisiuni radio și TV de specialitate, culminând cu recitalul din deschiderea concertului chitaristului Joe Satriani la București din vara acestui an. 
      În deschiderea concertului Nicu Patoi & Platonic care are loc la Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași se va desfășura Gala Laureaţilor competiției de chitară electrică.
     Vineri, 8 noiembrie 2013, Filarmonica „Moldova” Iaşi în parteneriat cu IAŞI Guitar Festival vă invită să audiaţi concertul “Fantasía para un gentilhombre” de Joaquín Rodrigo, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi şi în interpretarea chitaristului Dan Alexandru Arhire, acesta din urmă revenind pe scena filarmonicii ieşene, după ce în primăvara aceluiaşi an a interpretat celebrul Concerto de Aranjuez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu