duminică, 23 iunie 2013

Vinovații fără vină și cazul Becali

    Cîteva zile nu au mai fost știri despre Gigi Becali, despre faptul că e la închisoare. Se face atîta caz și se dă atîta importanță că plictisește. Unii îl compătimensc, alții îl înjură. Acum se vorbește de dimineață că ar fi solicitat prin avocați să fie liber de ziua lui. Mamă, ce știre! Atît de tare încît este repetată toată ziua. Ce fac banii și puterea- ești băgat în seamă 24 de ore din 24.
   Becali vrea să fie liber de ziua lui ca să fie alături de familie. E dreptul lui să vrea și al justiției să fie de-acord sau nu. Nu știu legile astea și chiar nu vreau să le învăț. Ce mă întreb eu este altceva: s-a gîndit cineva la persoanele care sunt închise pe nedrept dar sunt sărace, nu au bani nici de avocat? Sunt oameni care stau ani în închisoare deși nu au făcut nimic. La ei se gîndește cineva? Justiția pentru ei doarme și sunt lăsați să ispășească o pedeapsă în locul altcuiva.
    Norocoși sunt cei care au avocați care vor să rezolve cazul corect și fac săpături, caută probe, martori și nu se lasă. Pentru unii e prea tîrziu pentru că anii se scurg într-un mediu impropriu în care ar trebui să ajungă doar cei vinovați, cu adevărat vinovați. Pentru astfel de cazuri nu există multă mediatizare sau se vorbește prea puțin. Mulți jurnaliști cad pradă banului, a dorinței de a se îmbogăți peste noapte și uită de datoria pe care o față de public și față de ei înșiși.
  Dacă e dreptate să fie pentru totți adică și pentru bogți și pentru săraci iat nevinovații să nu mai umple celulele de parcă ar fi infractori de temut. La ei cine se gîndește? dar la familiile lor. Ei nu ar trebui să își sărbătorească ziua de naștere în libertate mai ales că înainte de toate sunt nevinovați-vezi cazul Țundrea, bărbatul care a făcut închisoare 12 ani fără să fie vinovat. În închisoare s-a îmbolnăvit și la puțin timp după eliberare a murit. Asta e justiție, asta e dreptate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu