vineri, 21 iunie 2013

Cursuri de Sumi-e si Ikebana

Asociatia romano-japoneza Himawari  organizeaza cursuri noi  de Sumi- e si Ikebana. Inscrierile se vor face pana la data de 21 iulie( inclusiv). Pentru detalii legate de inscrieri si alte informatii puteti consulta  site-ul www.himawari.ro sau pagina de facebook a asociatiei http://www.facebook.com/Asociatia.Himawari.

Cultura japoneza si-a desavarsit dragostea pentru frumos si natura intr-o adevarata arta: Ikebana, arta aranjarii florilor. Cursul prezent isi propune sa-i initieze pe cei interesati în tainele acestei arte, insistand pe realizarea creatiilor florale moderne (cum ar fi aranjamente pentru ocazii festive, buchete, cocarde, corsaje, sculpturi florale si altele). In urma absolvirii cursului, studentii vor putea realiza compozitii florale de exceptie, care vor aduce armonie si frumusete in sufletele privitorilor.
  Sumi-e reprezinta o tehnica asiatica de picturaa ce vizeaza utilizarea tusului sumi, in diferite concentratii, pentru reprezentarea formelor si liniilor artistice.Intocmai ca intr-un haiku, sumi-e nu vizeaza redarea fidela a realitatii ci doreste sa surprinda sufletul sau, printr-o metafora plastica. Astfel, in cadrul compozitiei finale, inima artistului si imaginatia privitorului devin un tot unitar.
In urma absolvirii acestui curs, participantii vor stapani tehnicile esentiale ale acestei arte și vor avea ocazia sa participe cu lucrari la doua expozitii de sumie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu