Muzeul Literaturii Române Iași, în colaborare cu revista „Zona Literară”, deschide o cu totul altfel de şcoală. Mai exact, în lunile aprilie şi mai se va deschide Școala de Bune Maniere Literare. Programul e flexibil iar cursurile interesante: scriere creativă şi benzi desenate. Poezia, reportajul, textul dramatic, SF-ul şi Fantasy-ul, scenariul de film şi benzile desenate vor avea la dispoziţie fiecare câte 6 cursuri, de 2 ore jumătate.
De cursanţi se va ocupa Emil Brumaru, Viorel Ilișoi, Oltița Cîntec, Dan Doboș, Lucian Dan Teodorovici , JUP (Lucian Amarii).
Rezultatele personale obținute în urma cursurilor și considerate interesante vor fi promovare în mediile literar-artistice.
Cu 350 lei (pentru angajataţi) sau 250 lei (pentru elevi/studenţi) se poate obţine un loc la Școala de bune maniere literare, la unul dintre cele șase domenii. Nu există limită de vârstă, dar numărul locurilor este limitat.
Pentru cei cărora situația financiară nu le permite această taxă, există o surpriză: câte un loc gratuit la fiecare dintre secțiuni. Condiția este ca portofoliul de lucrări personale să convingă titularul cursului.
„Cursurile de scriere creativă şi de benzi desenate se numărau printre proiectele prioritare din planul meu de management, în calitate de director al Muzeului Literaturii Române din Iaşi. Mă bucur că am reuşit să-l lansez, cu o echipă aşa de grozavă. Sper să se întâmple la fel şi cu rezidenţele pentru scriitori, traducători şi mediatori culturali. Dacă nu mă înşel, MLR Iaşi este prima instituţie publică românească de cultură care organizează astfel de cursuri. Visez ca în câţiva ani MLR Iaşi să dea imaginea de instituţie prăfuită şi provincială pe cea de promotor al înnoirii şi schimbării.” (Dan LUNGU)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu