miercuri, 18 martie 2015

Despre AFERIM

     Zilele trecute am fost la cinematograf și am văzut filmul AFERIM. Nu mă consider un specialist dar pot să spun că mi-a plăcut. De ce? Pentru că a avut un fir epic bine stabilit, actorii au fost bine selectați, decorurile au fost alese astfel încît au recompus atmosfera epocii.

     M-am bucur să redescoper talentul actorului ieșean, Teodor Corban dar și a celorlalți. A fost o bucurie să-i revăd jucînd pe Victor Rebengiuc și pe Luminița Gheorghiu. Mi-a plăcut scenariul și îi felicit pe Radu Jude și pe ieșeanul Florin Lăzărescu. Cu astfel de filme, îți tot vine să le spui tuturor că românii fac lucruri frumoase și să te simți mîndru.
    Pe mine nu m-a deranjat limbajul sau anumite cuvinte deoarece mi-am dat seama că nici rolurile nu se pretau pentru un limbaj de academician. După mine, cine s-a simțit deranjat, ori este prea sensibil, ori trăiește pe altă planetă și nu a auzit cum se vorbește pe stradă, rămîne uimit.
    Oricum să faci un film în 25 de zile, să ai la casting sate întregi, așa cum îmi povestea co-scenaristul Florin Lăzărescu, e muncă. A meritat. Echipa arată că a dat tot ce a putut mai bun. Bravo!
    Cînd voi revedea filmul, sigur o să înțeleg și detaliile pe care nu le-am surprins de prima dată. Așă că abia aștept să îl mai văd. Deci, AFERIM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu