marți, 1 aprilie 2014

Talentul nu are limite! Constantin Enache vrea să arate că și cei din centrele de plasament pot excela!



      Am aflat despre Constantin Enache pe Facebook. Cine este el? Un tanar beneficiar al masurii de protectie si asistenta sociala prin hotarare judecatoreasca, de la varsta de de 3 ani pana in prezent, aflat sub “aripa” D.G.A.S.P.C.- Vaslui, in cadrul Centrului de Plasament “Elena Farago”, cu adresa str. I. C. Bratianu, nr.51, Barlad. Asa se prezinta.

      Povestea lui e trista dar  se  observa  si un ton optimist, o dorinta de a merge mai departe cu capul sus.  Din nefericire in 2010, inainte cu o luna de sustinerea examenului de Bacalaureat,  a aflat de decesul mamei sale. Aceasta era internata in cadrului Spitalului de Neuro-psihiatrie din Murgesti, judetul Vaslui.  
    Constantin a apucat sa o cunoasca  la varsta de 17 ani, reusind sa ajunga sa o viziteze doar de 3 or, spune el. Tine minte ca, ultima revedere avuta cu ea, ea il tinea foarte puternic  in brate, ii saruta fata, ochii si  buzele.  El spune ca, mama cred ca stia foarte bine, ca putea fi pentru ultima data. Despre tata sau, a aflat doar ca, este cioban prin tara si refuza  sa tina legatura cu el.
     Poate va intrebati cu se descurca Constantin?  Iata ce spune chiar el- “La sfarsit de luna, primesc 300 lei considerati “bani de mancare” de la D.G.A.S.P.C.-Vaslui. Pana acum o saptamana, aveam si bursa sociala de la facultate, tot de 300 lei, insa am pierdut-o. Acum  cu acesti 300 lei incerc sa supravietuiesc, cautand cu disperare un job.  In fiecare seara, sunt bantuit de ideea ca, la anul respectiv,la finele Masterului, statul nu va ma mai putea sa ma tina sub masura de protectie, urmand sa parasesc acest sistem si teama ca voi trai pe strazi, neavand nicio casa.”, asa explica situatia.
      Pe linga amaraciunea din suflet, pentru Constantin ar fi foarte important sa isi vada VISUL implinit respectiv sa infiinteze o Companie de Dans contemporan si sa fie un coregraf celebru. Totodata, un alt vis de-al sau este infiintarea unui Centru de Plasament, care sa fie dotat cu un amfiteatru.
      Dorintele lui nu sunt implinite deoarece  este imposibil de unul singur fara niciun suport si  sustinere. Visul lui Constantin Enache merita sa devina realitate! Are un CV impreionant!
      



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu