luni, 21 aprilie 2014

Ea pictoriță, el toboșar- frații Anastasia și Vladimir Cantemir

      

      Am ocazia să cunosc mulți copii talentați. Doi dintre ei sunt frații Anastasia și Vladimir Cantemir. Fetița este o fire veselă, sociabilă, intră imediat în discuție cu tine. E un copil curios, energic, politicos și mereu cu zîmbetul pe buze. Așa mi-o voi aminti mereu, pe Anastasia. Am întrebat-o despre ce îi place să facă și mi-a povestit că pictează icoane pe sticlă, are mai multe de 10 și tare și-ar dori să pregătească o expoziție. Pentru asta va mai dura o lună sau două deoarece ar mai avea nevoie de mai multe lucrări. Cu siguranță ca reuși să le facă pentru că își dorește prea mult și abia așteaptă.

     Fratele său, Vladimir este un băiețel firav la prima vedere dar devine puternic atunci cînd bate la tobe. Este vorbăreț și pare de neoprit din cînd îl întrebi ceva. Îți zîmbește prietenos și nu se sfiește să spună că s-a născut cu o greutate de sub 1.000 grame, că s-a dezvotat mai încet decît alți copii. Doar fizic este mai micuț, în rest, băiețelul este deștept și simpatic. Este o plăcere să vorbești cu el.

     Anastasia vrea să ajungă o mare pictoriță iar Vladimir îl admiră pe Țăndărică și speră să fie un mare toboșar. Povestea celor doi frați Cantemir reprezintă o lecție de viață care merită cunoscută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu