miercuri, 26 februarie 2014

O expoziție interesantă



 Uniunea Artiştilor Plastici din România filiala Iaşi invită publicul la deschiderea expoziţiei de fotografie „Caii de sub Chiciura” semnată Codruţ Şerban la Galeria „Theodor Pallady”. Expoziţia poate fi vizitată  până pe 1 martie. Proiectul fotografului Codruţ Şerban a început în urmă cu 4 ani,  fiind susţinut de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi s-a materializat prin publicarea unui album de fotografie în 2013. 
 
Ce ne propune artistul fotograf să vedem în această expoziţie? O altfel fel de interpretare-vizionare. Dincolo de elementele de curiozitatea informaţională (calul huţul, herghelia) care stârnesc curiozitatea documentară, expoziţia este mai mult decât atât. Este o incursiune artistică în tărâmul mitic al muntelui, al pădurii, populată de personaje la randul lor mitice: caii. De aceea aceste fotografii reprezintă transcederea obiectului fotografiat de la un obiect de studiu zoologic la un obiect de studiu artistic. Caii devin personaje ale unei naraţiuni mitice înrădăcinată în realitatea concretă şi fiecare fotografie este un moment în desfăşurarea acesteia.
Fotografiile prezentate în această expoziţie nu dau impresia unei aglomerări inutile de cadre, fiecare imagine în parte pune o lumină aparte pe subiectul fotografiat, oferindu-i o aură de solitudine care rezonează mai profund cu privitorul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu