marți, 25 februarie 2014

Campanie de promovare a lecturii şi de susţinere a bibliotecilor din satele Iaşului



         Îmi plac inițiativele făcute din suflet și care au scop real și foarte bine stabilit. Asta cred și despre ceea ce mi-a spus Maura Anghel. Mi-a spus de ieri că voi primi detaliile pe mail și iată că le-am primit. Să vă spun despre ce este vorba- Şcoala „Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa „Buna Vestire”, aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, lansează campania „Poveştile copilăriei”, demers ce urmăreşte promovarea lecturii în rândul copiilor şi susţinerea bibliotecilor şcolare din satele Iaşului. Campania este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani.
        Miercuri, 26 februarie, de la ora 13, în Biblioteca Şcolii “Varlaam Mitropolitul” va fi o întâlnire publică pe tema „Cum îi atragem pe copii spre lectură”.

       Trebuie să vă mai spun că această campanie se va derula în perioada februarie-iunie şi va consta într-o colectă de carte, ai căror beneficiari vor fi, pentru început, elevii din comuna Voineşti.
      În timp, campania se va extinde şi în alte unităţi de învăţământ din mediul rural.   Elevii de la Şcoala “Varlaam Mitropolitul” şi prichindeii de la Grădiniţa „Buna Vestire”, ajutaţi de partenerii lor, vor face colecte lunare.
     La sfîrșitul fiecărui luni de campanie, ei vor dărui volumele bibliotecilor de la şcolile partenere, în cadrul unor manifestări dedicate lecturii. Campania a primit deja o primă sponsorizare, venită din partea Editurii Gama, din Iaşi, prin amabilitatea doamnei Diana Mocanu.
     Ce trebuie să vă mai informez- donaţiile se pot face direct la sediul şcolii sau la parteneri. Cei care pot și doresc îi vor ajuta pe copiii din satele Iaşului cu donaţii de carte (inclusiv cu rechizite şcolare sau obiecte de birotică) sau pot amenaja un spaţiu în care persoanele interesate să poată face donaţii. Ce spuneți, dați o mînă de ajutor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu