vineri, 7 martie 2014

Violența împotriva femeilor

      Un nou raport al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) ”Violența împotriva  femeilor: în fiecare zi și în orice loc” prezintă rezultatele celui mai cuprinzător studiu din lume realizat până  în prezent cu privire la violența împotriva femeilor, arătând amploarea abuzurilor suferite de femei acasă, la  serviciu, în public și online. Studiul se bazează pe interviuri cu 42.000 de femei, 1500 în fiecare ţară, inclusiv  România.
     Conform studiului, cele mai multe femei care recunosc că sunt afectate de violență fizică și sexuală sunt în  țări ca Finlanda, Danemarca și Letonia.
    România se află în eșantionul al doilea: 30% dintre femei spun că au  fost afectate de violența fizică sau sexuală la un moment dat în viață după vârsta de 15 ani, încadrându-se  în media la nivel European.
      Organizațiile din România active în prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor cer autorităților: poliția, profesioniștii din domeniul sănătății, angajatorii și serviciile specializate de asistență pentru victime trebuie să beneficieze de formare, de resurse corespunzătoare și de competențele necesare  pentru a veni în ajutorul victimelor. Formarea trebuie să țină cont de dimensiunea de gen a violenței.

      România nu are o linie telefonică de urgenţă specializată pe problema violenţei împotriva femeilor. Un astfel de serviciu de informare şi îndrumare spre servicii ar trebuie să fie o prioritate la nivel naţional.
      Toate datele prezentate sunt din raportul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene. Cine vrea detalii, mă poate contacta! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu