vineri, 21 martie 2014

Ateliere de creație cu și pentru copiii cu autism

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iaşi organizează, cu sprijinul Atelierului de Creatie „Flori de Portocal”,  în cadrul Campaniei „Arată că iși pasă, un eveniment ce își propune creșterea vizibilității problematicii autismului, în scopul de a facilita integrarea socială a persoanelor care suferă de această tulburare și a familiilor acestora.

Evenimentul va avea loc în zilele de 23 și 30 martie 2014, de la ora 10.30, la sediul Atelierului de Creație „Flori de Portocal” din Iulius Mall, demisol.
Acesta se va desfășura sub forma unui atelier în care copiii cu autism, alături de copii tipici, vor crea obiecte handmade ce vor fi oferite participanților la seara caritabilă organizată în scopul strângerii fondurilor pentru amenajarea unei săli de terapie senzorială.
În cadrul atelierelor se vor distribui pliante și va putea fi vizionat un film cu informații despre autism și despre activitatea asociației.
Banii colectați în urma vânzării biletelor de participare la aceste ateliere, vor fi donați ANCAAR Iași.

Campania „Arată că îți pasă” este, în acest an, la a VI-a ediție și este organizată pentru a marca Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, desemnată pe data de 2 Aprilie, de către Națiunile Unite.
În Iaşi sunt peste 300 de copii și 19 adulți cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună.
  Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism. (www.ancaar-iasi.ro).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu