miercuri, 5 martie 2014

O floare pentru o viaţă sau o floare poate da alt sens vieţii

       Acţiunea „O floare pentru o viaţă” va avea loc joi, 6 martie 2014.
          Cu ocazia venirii primăverii, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco” derulează în maternitățile „Elena Doamna” şi  „Cuza Vodă” din Iaşi, acţiunea „O floare pentru o viaţă”. În fiecare locaţie, un grup de 10 copii, însoţiţi de adulţi, „înarmaţi” cu mărţişoare, vor felicita atât gravidele cât și tinerele mămici, făcându-le astfel o surpriză plăcută.
Micuţii vor merge la SPITALUL CLINIC OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE "ELENA DOAMNA" – ora 14.30 şi la SPITALUL CLINIC OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE "CUZA VODĂ" - ora 14.30.
       Acţiunea a devenit o tradiţie pentru proiectul nostru, fiind al 12-lea an în care se desfăşoară şi are scopul de a sensibiliza copiii beneficiari ai proiectului şi mamele internate în maternitate în această perioadă, asupra importanţei actului de „a da viaţă”, dar şi de a preţui persoanele de o vârstă mai înaintată de lângă noi.
        De asemenea, copiii vor mulţumi cu această ocazie, femeilor din maternităţi, pentru că nu au optat pentru avort ci pentru a păstra copilul.
       Centrul de Resurse pentru Copii şi Tineret „Don Bosco” oferă o formă alternativă de educaţie, prin care copii din familii foarte sărace, care nu au acasă condiţiile necesare pentru a învăţa, sunt ajutaţi să ţină pasul cu şcoala şi să obţină rezultate mai bune; dobândesc o mai mare încredere în forţele proprii, în capacitatea lor de a învăţa şi abilitatea de a comunica deschis, mai ales în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu