luni, 31 martie 2014

"Arată că îţi pasă", o campanie de conştientizare a autismului

       Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor lumii.

   În Iași, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, în parteneriat cu Fundația Serviciilor Sociale Bethany Biroul Zonal Iași și împreună cu partenerii locali: Fundația „Star of Hope România”, Fundația „Ancora Salvării” și Asociația „Surâsul albastru”, au pregătit acțiuni și manifestări publice, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Campaniei „Arată că iți pasă!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor și tinerilor cu autism. Acestea au loc în cadrul proiectului Creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale din județul Iași în furnizarea de servicii sociale pentru copii și tineri cu dizabilități co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Obiectivul general al proiectului este de a creşte gradul de incluziune socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice şi mentale prin dezvoltarea de servicii sociale inovative la nivelul ONG-urilor din judeţul Iaşi, active în domeniul protecţiei şi drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.
          1 aprilie - 11:00 -  Conferință de presă în Sala Mare a Primăriei Iași
      2 Aprilie – orele 11.30-12.30  - Marșul diversității pe traseul Piața Unirii – PALAS. Acolo, participanții la marș: copii și tineri cu autism, elevi și studenți din școlile și universitățile ieșene, vor forma o fundă umană ce își propune să reproducă fundița din piese de puzzle, acceptată ca simbol al autismului, reprezentând diversitatea din comunitatea în care trăim.
  2 Aprilie  - ora 19.30 – Primăria Iași – Aprinderea luminii albastre, precedată de un moment demonstrativ de zumba și urmată de lansarea lampioanelor albastre.
    Alături de Palatul Roznovanu care găzduiește Primăria Iași, vor fi iluminate în albastru și Camera de Comerț și Industrie Iași , Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Clădirea de birouri Antal International Network.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu