marți, 11 martie 2014

Echipa României a câștigat locul I pe naţiuni la Olimpiada internațională de matematică pentru studenți


        În perioada 5-9 martie 2014, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost gazda celei de-a opta ediţii a olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. La această competiție au fost prezenți 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.
      Conferentiar  Ariadna Pletea  de la Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi, departamentul de matematica puncteaza faptul ca Romania a reusit un rezultat remarcabil.
     Studentul Petru Murgu de la  fac de constructii Iasi a obtinut medalia de bronz la prima sa olimpiada internationala.
       Pe lângă rezultatele individuale ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee: cupa pentru locul I pe naţiuni câştigată de România, cupa pentru locul I pe universităţi câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia şi cupa pentru locul I absolut, câştigată de studentul Curcă Eduard Valentin de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Studentul român a obţinut şi premiul pentru cea mai originală şi frumoasă soluţie dată problemei 4 din concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu