vineri, 28 martie 2014

Caravana Docuart...la Iași        Mîine, 29 martie, Caravana Docuart va fi în Iași la Casa de Cultură Mihai Ursachi din Copou.
       Proiecțiile vor începe odată cu ora 15:00 și vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu oameni din spatele documentarelor incluse în program și din lume cinematografică.
        Astfel, pentru o zi plină de documentare premiate la București Docuart Fest 2013 pot fi văzute și de ieșeni. 

        Iașiul este al treilea oraș care primește Caravana Docuart după Brașov și Sibiu iar intrarea este liberă.
        Docuart a pregătit o surpriză cinefililor ieșeni, este vorba de proiecția unui documentar experimental, realizat în Penitenciarul Rahova de către 12 deținuți, sub coordonarea regizoarei, Daniela Apostol. Sunt 12 mini-documentare realizate după scenariu și regie proprie, ce funcționează ca un puzzle. Filmele vorbesc despre libertate, speranță, spiritualitate, reabilitare; vorbesc despre viață.  
Mini-documentarele au fost realizate în iulie 2013, în cadrul proiectului “Viața după gratii” (viata-dupa-gratii.ro), pe o perioadă de 3 săptămâni.
Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar București Docuart Fest. Proiectul caravanei este organizat de asociația Docuart cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu