miercuri, 13 iulie 2016

Lucia Condrea şi Muzeul de la Moldoviţa

    Cine trece pe la Moldoviţa judeţul Suceava are ocazia să viziteze un muzeu extrem de interesant. Acolo, în localitatea etniei huţule din vremuri străvechi tradiţiile sunt peste tot. La Moldoviţa am avut plăcerea să o cunosc personal pe doamna Lucia Condrea, un artist cu totul aparte. Despre Domnia sa aş putea spune că realizează adevărate bijuterii pe ouă.











   Pentru cei care nu ştiu, Lucia Condrea este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, a participat la numeroase evenimente, a luat multe premii pentr minunăţiile pe care le face.
   Artista foloseşte 11 modalităţi de lucrur pentru închistrirea ouălor de la cele cu ceară colorată în relief, grafică, dantelării, antic tehnic, lucrări abstracte sau moderne, la motive care se regăsesc pe covoare, cubism în 3D, motive decorative vechi sau motive care sunt trasnpuse pe ouă inspirate din scluptura pe lemn.
   Muzeul de la Moldoviţa este impresionat pentru că acolo veţi putea admira munca talentatei doamnei Lucia Condea. Dumneaei participă de 23 de ani la expoziţii internaţionale în peste 11 ţări şi face cinste României peste tot pe unde este invitată.















   Vă mai spun că în muzeu sunt peste 5.000 de exponate şi merită să îl vizitaţi pentru a afla întreaga poveste spusă chiar de doamna Lucia Condrea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu