joi, 23 iunie 2016

A 6 a expoziţie personală a ieşeanului Alexandru David

    Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi organizează a şasea expoziție personală de pictură a micului artist ieșean David Alexandru-10 ani, expoziție intitulată «Iași-inspirația copilăriei mele ».
Expoziția se afla în Turnul Golia(Turnul Clopotniţă) şi conţine 45 de lucrări, din care 25 de lucrări sunt în ulei (la etajul I) şi 20 de lucrări în acuarelă(la etajul II).

     Vernisajul acestei expoziţii va avea loc Vineri 24 Iunie 2016, ora 18, în Turnul Golia-etaj I. Evenimentul va fi prezentat de Raluca Daria Diaconiuc-Jurnalist .
     În cadrul vernisajului, vor fi alături de David mai mulți prieteni de-ai săi din Iași.Printre prietenii care vor fi prezenți enumerăm pe Andreea Daria Alesia Dumitriu, Thomas și Maria Luisa Andrici și Ștefan Gheorghe.
    Doamna Alexandra Gheorghiu este invitatul special şi mentorul lui David în devenirea şi perfecţionarea sa ca artistic plastic român şi în această calitate îl va portretiza în cuvinte pe David.
    De la ultimul Comunicat de presă despre David , palmaresul său artistic s-a completat cu apariţia ilustraţiilor sale în antologia de povestiri şi texte pentru copii „Uite cine vorbeşte” a Editurii Arthur-Bucuresti.
    În volum apare menţiunea „ Textele şi ilustraţiile din prezenta antologie au fost selectate în urma unui concurs la care au participat câteva sute de tineri creatori”. Iată că David a fost din nou printre câştigători, fiind selectat dintre sute de participanţi.
     În luna aprilie 2016, David fost onorat să primească de la Ambasada României în Kenya, Tanzania, Burundi , Uganda şi Ruanda , prin intermediul D-nei Ambasador Extraordinar şi Plenipotentiar, Iulia Pataki, invitaţia de a expune în Nairobi în cursul anului 2016.
    În luna mai 2016, David a primit diploma de ambasador al talentului pentru Programul MOL de promovare a talentelor-editia 11-a, 2016.David a creat afişul pentru ediţia a II-a a Festivalului Internaţional de pictură pentru pacienții copii, organizate de www.health-art.org care se va desfășura în Ungaria în octombrie 2016 și va face parte din juriul competiției de anul acesta, la invitaţia organizatorilor.
   Intrarea la vernisajul Expoziţiei „Iaşi, inspiraţia copilăriei mele” este liberă.
   Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural la secțiunea CONSERVARE.
(Comunicat de presa Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu