miercuri, 18 mai 2016

Tinerii talentati sunt sprijiniti prin programul MOL

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat astăzi,  la Iaşi, cea de-a 11-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan național pe bază de concurs de proiecte, pune la dispoziția tinerilor talentați și cu rezultate bune la sport și la arte, un fond de 350.000 de lei.
Expoziția comună a tinerilor artiști plastici din Iași, București, Târgu Mureș, Corbeni (Argeș) și Bacău, sponsorizați în anii anteriori, a marcat evenimentul lansării ediției a 11-a, 2016, a programului  de promovare a talentelor.
Tinerii talentaţi care au nevoie de sponsorizare se pot înscrie în program atât individual cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. În cadrul celor zece ediții anterioare ale programului au fost acordate 1.090 de sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 de lei unui număr de 1.664 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
Dintre beneficiarii ediției a 10-a, 2015, a programului au obținut rezultate deosebite scrimera Amalia Tătăran, atleta Andrea Miklós, înotătorul Robert Glință, violonista Mălina Ciobanu, artiștii plastici Ada Ciontu și David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.
La expoziția comună care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artiști plastici David Alexandru (Iași), Sorina Călinescu și Ștefania Călinescu (Corbeni, Argeș), Ada Ciontu (București), Csibi Melinda și Szitai Eszter (Târgu Mureș), Ștefana Georgiana Melinte și Cristian George Melinte (Roșcani, Iași), Vanessa Onea (Bacău).
Zece beneficiari ai ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Imre Emil, singurul medaliat cu aur al României la Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European.
Ambasadorii programului sunt: David Alexandru – desen, pictură; Benedicta Cadăr – interpretă nai; Andrei Gafița – atlet, marș; Mădălina Ivancia – violonistă; Andreea Lupu – scrimă, spadă; Ștefan Orheanu- dans irlandez; Szitai Eszter – pictură, email; Amalia Tătăran – scrimă, sabie; Andreea Verdeș – gimnastică ritmică.
Programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale.
Solicitările pot fi depuse până la data de 18 iunie 2016, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu