marți, 23 iulie 2013

PREA REBEL SĂ FII CONDUS!




        Consumul de droguri în rândul populaţiei şi în rândul subgrupurilor specifice - prezintă situaţia consumului de droguri în rândul populaţiei generale (15-64 de ani), conform datelor obţinute prin derularea în anul 2010, de către ANA, a celui de-al treilea studiu la nivel naţional (eşantion de 5100 de subiecţi). Comparativ cu studiul anterior din 2007 reiese o scădere a consumului de tutun şi alcool, o creştere a consumului de droguri ilegale şi de sedative şi/ sau tranchilizante şi apariţia celui de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, comercializate sub numele de „droguri legale sau „etnobotanice”, pentru care se înregistrează, pentru segmentul 15-64 de ani, şi cea mai mare prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii - 1,9%. Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul -1,6%, urmat de ecstasy – 0,7%, heroină – 0,3% şi cocaină – 0,3%. 


           Totodată, Agenţia Naţională Antidrog a implementat în perioada  aprilie 2012 – iulie 2013, campania naţională „Prea Rebel să fii Condus!”. Activităţile din cadrul campaniei „Prea Rebel să fii Condus!” au fost derulate simultan în cele 47 de centre ale A.N.A.
CPECA Iaşi în colaborare cu Primăria Municipiului Iaşi, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi şi Palatul Copiilor Iaşi va organiza miercuri, 24 iulie 2013, ora 10.00  în Parcul Voievozilor activitatea de încheiere a campaniei prin organizarea UNUI EVENIMENT NAŢIONAL TIP „MOMENT DE RECULEGERE PENTRU VICTIMELE DROGURILOR”, cu scopul de conştientizare a riscurilor consumului de droguri şi promovarea serviciilor oferite în cadrul sistemului naţional de asistenţă. 
   Evenimentul va debuta cu un scurt discurs al unui reprezentant ANA/CPECA Iaşi, urmat de un testimonial / mărturie a unui fost consumator de droguri/ prieten al unui fost consumator de droguri - victimă a consumului de droguri. Finalul evenimentului se va concretiza prin aprinderea de lumânări  de către fiecare participant şi invitarea altor persoane aflate în zonă pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor consumului de droguri şi ca solidaritate în lupta antidrog.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu