vineri, 26 iulie 2013

Meditaţii gratuite pentru elevii cu posibilităţi reduse

     Doi profesori de la două colegii importante din Iaşi- Colegiul Mihai Eminsecu şi Colegiul C.Negruzzi- fac meditaţii cu elevii  săraci care vor să dea la medicină. Profesorii Niţa şi Mircea Nedea îi ajută pe aceşti elevi să îşi îndeplinească un vis-de a studia medicina.
    În acest an din 24 de elevi, 16 au reuşit să intre la buget la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi. Printre cei 16 se numără şi un băiat a obţinut nota 10 la admitere situîndu-se pe poziţia 24 în urma rezultatelor finale afişate de instituaţia de învăţămînt superior ieşean.
    Meditaţiile fac parte din proiectul SAP-ed“ prevede Studii aprofundate pentru elevii defavorizaţi și este un proiect coordonat de profesorii Mircea Nedea de la Colegiul Negruzzi şi Niţa Nedea de la Colegiul Eminescu.
    Proiectul urmăreşte pregătirea suplimentară şi gratuită a elevilor de clasa a XII-a, care provin din familii defavorizate cu un venit lunar de 400 şi sub 400 lei pe membru de familie şi care doresc să susţină examenul de admitere la Facultatea de Medicină «Gr.T.Popa». Se va parcurge materia la biologie.Vor fi trei etape care includ predare, verificare pe parcurs, evaluări, recapitulare finală. Un elev trebuie să obţină minim 6 pentru a putea continua pregătirea. La final se vor acorda diplome., a declarat profesorul Mircea Nedea.
     Desfăşurarea proiectului a avut loc în Colegiul „C. Negruzzi“ care este partener în proiect. Susținerea a venit și din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi există și sprijin de la Asociaţia „Alexandru Ioan Cuza Iaşi“, care asigură şi partea principală a sponsorizării materialelor necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu