joi, 25 februarie 2016

Ieşeanul Alexandru David va picta pentru copiii aflaţi în dificultate

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi în parteneriat cu artistul plastic David Alexandru-10 ani, Iași organizează un eveniment foileton intitulat „Pensula unui copil în sprijinul altor copii”.

Evenimentul se va desfășura în mai multe episoade gândite astfel încât , în fiecare episod, David să picteze pentru copii aflați în dificultate dintr-un anumit colț de lume sau dintr-un anumit colț din România.
Primul episod din acest foileton  poartă titlul „Makao Yetu-Locuința noastră” și este realizat în parteneriat și cu sprijinul Asociației „Sharing Love” Iași.
Duminică 28 februarie 2016, între orele 16-18,30, David Alexandru va picta în Palas Mall Iași, în zona Atrium și va vinde tabloul său, suma de bani câștigată astfel nu o va reține pentru sine , ci o va dona pentru un scop nobil.David vrea să vină în ajutorul lui James Wario Matula, un copil din Kenya, care nu are casă, stă într-o colibă, dar speră ca într-o zi, cu ajutorul unor oameni cu suflet din întreaga lume să reușească să strângă cei 7000 de euro cu care să-și construiască casa.
Alături de David va fi și bunul său prieten, Thomas Andrici-11 ani, elev al Colegiului de Artă „Octav Băncilă” Iași, care va încânta auditoriul, interpretând diverse piese de muzică modernă și clasică .
David, alături de prietenul său Thomas  vor să atragă atenția comunității ieșene , dar și a altor persoane care doresc să li se alăture în acest demers de suflet, care pentru ei nu este primul și de altfel nici ultimul.
În imaginea foarte sugestivă a afișului evenimentului se văd niște dreptunghiuri roz care sunt cărămizile simbolice ale casei lui James.După cum se vede , unele cărămizi au deja nume pe ele, numele care apar acolo sunt ale unor persoane care au cumpărat  tablouri ale lui David,  iar David a donat sumele  pentru cărămizile necesare construirii casei lui James  (8 cărămizi).
David dorește ca prin evenimentul de duminică 28 februarie 2016 din Palas Mall Iași să dea un exemplu tuturor celor care doresc să facă donații în acest scop și să ne mobilizeze pe noi ceilalți  să cumpărăm cele 140 de cărămizi simbolice cu care James își va ridica căsuța.Dacă David, un copil de 10 ani poate, atunci și noi, adulții trebuie să arătăm că putem să-i fim alături lui David, putem să fim cel puțin la fel de generoși ca și el.David a fost alături de Asociația „Sharing Love” Iași la un eveniment similar și în iulie 2015, când valoarea obținută în urma vânzării lucrărilor sale a donat-o pentru a fi luate o plasmă  și un DVD  grădiniței copiilor din deșertul Chalbi-Kenya și multe dulciuri.
David vă așteaptă pe toți cei care sunteți curioși să-l vedeți pictând , realizând tablouri incredibil de frumoase , duminică 28 februarie 2016, între orele 16-18,30 la Palas Mall Iași, zona Atrium.
Vom reveni cu noi informații la fiecare episod din foiletonul „Pensula unui copil în sprijinul altor copii”.
        Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi a fost înființată în cadrul Proiectului „Reabilitarea și dezvoltarea turistică a ansamblului monument istoric Mănăstirea Golia”, proiect premiat  în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizației europene Europa Nostra pentru Patrimoniu Cultural la secțiunea CONSERVARE.
Persoane de contact:
1) Matilda Andrici-președinte Asociația „Sharing Love” Iași, Telefon: 0748/95.27.97

2) Valerica Alexandru-Mama Artistului Plastic David Alexandru, Telefon: 0747/05.90.89

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu