luni, 25 august 2014

Codin Iosif Păcuraru, olimpic la matematică şi unul dintre cei mai tineri planorişti din ţară

     Cîteodată în viaţă poţi alege ce să faci. Aşa am ales şi eu să promovez copiii talentaţi din Iaşi. De ce de-aici-pentru a-i putea urmări la evenimente, concursuri. Unul dintre ei este Codin Iosif Păcuraru. El este olimpic la matematică şi l-am cunoscut la Clubul IQ Iaşi, singurul club din ţară care este destinat exclusiv olimpici şi care funcţionează în Corpul Romtelecom al Universităţii Al.I.Cuza.
     Am discutat cu cordonatorul clubului, Diana Chihaia care mi-a facilitat o întîlnire cu cîţiva olimpici. M-am întîlnit cu trei dintre ei printre care şi cu Codin. Mi s-a părut cu nasul pe sus, punea multe întrebări unei colege din club, vorbea întruna. Asta se întîmpla înainte de a realiza interviul cu el pentru Fonoteca Excelenţei.

     Mă gîndeam că am găsit pe cineva care vorbeşte mai mult decît mine şi am zîmbit. Nu des mi se întîmplă asta.Am intrat în club, am realizat interviurile cu alţi doi olimpici iar ultimul a rămas Codin. De cînd am început discuţia, mi-am dat seama că tînărul din faţa mea nu seamănă deloc cu băgăreţul din urmă cu cîteva minute. M-a surpins faptul că era matur în gîndire, construia cu atenţie frazele şi nicidecum nu era superficial în răspunsuri. Da, aşa da, îmi spunea în gînd.Părcă vorbeam cu altcineva şi nici nu mi-am dat seama cît de repede a trecut timpul acordat acelui interviu.
     Codin a fost unul dintre talentele incluse în cartea cu audiobook-Fonoteca Excelenţei care m-a determinat să spun că nu trebuie să mai iau în calcul prima impresie, că poate fi înşelătoare şi aş fi păcat să pun etichete.
    Pe lîngă matematică, Codin are o pasiune frumoasă -planorism. Face multe ore de antrenament pe săptămînă şi de aceea îi doresc să fie cel mai bun!
(fotografiile sunt din arhiva personală a lui Codin Iosif Păcuraru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu