duminică, 8 februarie 2009

Romania,sat fara ciini!

Se spunea ca in 2009 va continua criza economica dar nu ma gindeam ca va fi un dezastru total. Scumpiri, indolenta, nesimtire si oameni lasati sa moara in spitale, in amabulante sau pe unde se poate. Am ajuns sa vedem doar lucruri desemnate tragedii si sa nu putem face nimic. Romania este un sat fara ciini si asta pentru ca celor puternici sau mai zis cu functii, nu fac absolut nimic. Daca eram intr-o tara din Africa, un mic stat uitat de lume, de civilizatie, nu mai spuneam nimic. Din nefericire traim intr-o tara unde haosul este la el acasa, saracia distruge si bruma de omenie din multi iar incompetenta face victime.
De la o zi la alta, totul e mai rau, mai dificil de trait si de suportat. Chiar si "sacali" mai clacheaza adesea. Vad de multe ori oamenii cersind pentru ca nu am cum sa ses descurce.Nu ma refer la cersetorii cum care ne-am obisnuit si ii vedem zilnic prin oras. Unii sunt oameni batrini si arata ca vai de ei si nu au bani nici de-o piine. Iti spun "saru'mina" cind le intinzi ceva de mincare si infuleca cit ai clipi.Aceia chiar sunt flaminzi si saraci si asa traiesc de ceva vreme.
Ce sa mai spunem de pensionarii pe care ii intilnesc prin piata sau alte magazine care isi calculeaza "la singe"toti banii. De multe ori renunta si la lucruri marunte pentru a le ajunge pentru medicamente sau pentru piine,lapte si utilitati, atit cit se poate.
Zilnic imi dau seama ca e tot mai rau pentru marea majoritate si ca rautatea si invidia lasa urme adinci.Si nimeni nu-si poate imagina pina unde ajung toate astea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu