Cei 50 de copii care sunt internaţi la una dintre secţiile exterioare ale Spitalului Sf. Maria din Iaşi au familii sau măcar unul dintre părinţi dar posibilităţile financiare acestora sunt reduse. Micuţii sunt internaţi cu afecţiuni cronice şi au nevoie de spitalizare, de supravegherea cadrelor medicale. De la începutul lui 2012, 122 de copii au fost lăsaţi de părinţi prin spitalele sau maternităţile din Iaşi. Toate aceste cazuri au fost preluate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.
Micuţii provin din familii cu probleme financiare, au fost aduşi din maternităţi şi dirijaţi spre această secţie a Spitalului Sf. Maria tocmai pentru a fi îngrijiţi. Mai mulţi medici, asistente medicale, infirmieri şi spălătorese au grijă de aceste suflete părăsite de părinţii lor. Personalul este insuficient dar se face tot ce se poate spune mediciul Cătălina Ionescu.
“Sunt copii cu probleme speciale şi au nevoie de terapie îndelungată, unii trebuie să recupereze din greutate. Din cei 50 de copii, la 21 dintre ei părinţii au solicitat Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului să ia măsuri speciale adică să găsescă asisitenţi maternali, să fie adoptaţi. Dosarele sunt la direcţie, în curs de rezolvare. E un număr mic de asistenţi maternali, locurile în centrele de plasament sunt puţine.”, a explicat medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvînt al Spitalului Sf. Maria din Iaşi.
Domnia Sa mai spune că marea majoritate a copiilor sunt din mediul rural. Familiile îi vizitează atunci cînd au posibilitatea. Din cei 21 de micuţi care provin din familii cu posibilităţi reduse, 3 au acte pentru a fi adoptaţi. Copii au vîrste între o lună şi un an şi şapte luni, sunt sugari distrofici, cu amenii şi alte afecţiuni.
“Ei stau în spital pentru o perioadă de timp fiind ca o măsură de protecţie. Dacă cineva vrea să fie voluntar, să vină să îi viziteze, trebuie să aibă analizele la zi, să aducă o hîrtie cu datele personale. S-a spus de pamperşi că nu sunt, nu e aşa. Avem dar nu foarte mulţi pentru că zilnic se folosesc de mai multe ori. Se utilizează şi pelinci din pînză care sunt spălate, schimbate.”, mai precizează medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvînt al Spitalului Sf. Maria din Iaşi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu